Restauratie monumentale boerderij

Project:

Het renoveren en opnieuw inrichten van een monumentale woonboerderij

Specificaties:

De uit de 17e eeuw afkomstige boerderij staat op de monumenten lijst. Door achterstallig onderhoud moest er veel aan gebeuren om de boerderij weer up to date te maken. Alle gevelkozijnen zijn vervangen en aan de binnenzijde is er op de eerste verdieping een compleet nieuwe indeling ontstaan. Door het in het zicht houden van de bestaande dakspant balken komt het authentieke karakter van de boerderij goed tot zijn recht.

Houtrot vervanging / reparatie

Project:

Het herstellen van verrotte houten delen met een twee componenten epoxy en het vervangen van verrotte ramen en deuren.

Specificatie:

In het meerjaren onderhoud van de woningbouwvereniging stond het schilderen van de woningen gepland. Voordat de schilder aan de gang kon gaan, zijn alle houten delen geinspecteerd. Daar waar noodzakelijk zijn ramen en deuren vervangen, zijn rabbatdelen vervangen en zijn verrotte delen in het kozijn opgevuld met een twee componenten epoxy. Hierna zijn de woningen door de schilder voorzien van nieuwe verflagen.

Vervanging voordeuren

Project:

Het in serie vervangen van de bestaande voordeuren.

Specificaties:

Deuren zijn voorzien van meerpuntssluiting, brievenbus en beslag af fabriek. Deuren zijn uitgevoerd in hardhout en aangebracht in een voorlak systeem, waardoor de schilder de deuren in het werk direct kon aflakken.