Serre achterzijde

Project:

Het oprichten van een serre aan de achterzijde van de woning.

Specificaties:

Bij deze vrijstaande woning ontstond de behoefte aan een tuinkamer die jaar rond gebruikt kan worden. Door het toepassen van veel glas wordt er licht en uitzicht gecreëerd, waardoor de kamer met recht een tuinkamer kan worden genoemd. Materialisering en detaillering zijn uitgevoerd conform het woonhuis, waardoor er een eenheid met het woonhuis ontstaat.

Aanbouw achterzijde

Project:

Het oprichten van een aanbouw aan de achterzijde van de woning.

Specificaties:

Vanuit een vorige woonsituatie werd een tuinkamer gemist in de aangekochte woning. Door tussen de woning en de bestaande schuur een aanbouw te maken, werd aan deze wens voldaan. Omdat hier regelmatig wordt gezeten is er veel glas toegepast zodat het binnen licht is. Kozijnen en boeidelen zijn overeenkomstig de woning in hout uitgevoerd.

Aanbouw langs water

Project:

Het oprichten van een aanbouw langs het water

Specificaties:

Bij deze karakteristieke dijkwoning was de wens om jaren 1900 woning te vergroten en een tweetal extra slaapkamers te creëren en opbergruimte. Doordat de tuin aan het water is gelegen was het de wens om de aanbouw op de waterlijn te bouwen, zodat een zo groot mogelijke leefruimte ontstaat. Het dak bestaat uit een platdak (langs de waterlijn) en een licht hellend dak aan de tuinzijde. Om zoveel mogelijk licht binnen te krijgen is op de grens van het platte en hellende dak een licht kozijn toegepast. Het geheel is opgebouwd conform het bestaande woonhuis: Gevels van IJsselsteenjes, kozijnen van hardhout, goten van zink en het hellende dak bedekt met natuur rode pannen.

Aanbouw twee verdiepingen

Project:

Het oprichten van een aanbouw over twee verdiepingen

Specificatie:

In de bestaande situatie werd bij het mooie en riante woonhuis een garage en werkkamer gemist. Door aan te bouwen aan de bestaande laagbouw kon er een garage gecreeerd worden. Door de aanbouw ook op de eerste verdieping uit te voeren kon er een werkkamer en boven op de bestaande laagbouw een tuinkamer gecreeerd worden. Bij het maken van de aanbouwen is dezelfde stijl van het huis aangehouden, waardoor het na voltooiing één geheel blijft.

Aanbouw achterzijde

Project:

Het oprichten van een aanbouw aan de achterzijde en zijkant van de woning

Specificatie:

In deze mooie jaren 30 woning was er behoeft aan meer ruimte op de begane grond, zodat er een grotere keuken, een eetgedeelte en een bijkeuken ontstond. De aanbouw is volledig in stijl met de bestaande bouw uitgevoerd, waarbij de bestaande gootdetaillering is nagemaakt van de bestaande woning. Door het toepassen van dubbele openslaande deuren aan de achterzijde wordt de tuin meer betrokken bij de woning, wat zeker zomers een fraaie eenheid vormt.