Nokverhoging

Project:

Het oprichten van een nokverhoging.

Specificaties:

Via een vaste trap was de bestaande zolder bereikbaar. De ruimten op deze zolder konden door o.a. de positionering van de trap slecht worden ingedeeld. Door het toepassen van een nokverhoging van 13,5m kunnen er diverse ruimten worden gecreëerd. Aan de achterzijde is veel glas toegepast, waardoor de binnenruimtes licht zijn. De kozijnen zijn van kunststof en de buitenzijde is afgewerkt met een volkern kunststof beplating.

Dakopbouw (golvenddak)

Project:

Het oprichten van een dakopbouw met een golvend dak.

Specificaties:

De derde verdieping van het woonhuis bestond uit een dakopbouw en een ruim dakterras. Door een gedeelte van het dakterras te bebouwen is er meer ruimte gecreeerd op de tweede verdieping. De stijl en materialisatie van de bestaande dakopbouw is overgenomen in de nieuwe dakopbouw, waardoor het één geheel wordt. Met name het doorzetten van het golvende dak zorgt voor een fraai resultaat.

Dakopbouw (platdak)

Project:

Het oprichten van een dakopbouw met een platdak.

Specificaties:

Op het bestaande platte dak van de woning is een dakopbouw gerealiseerd, waardoor er een tweetal extra kamers en een bergruimte is gerealiseerd. Voor het bereiken van de nieuwe verdieping is er een opening in de bestaande betonnen dakvloer gezaagd en is er een nieuwe vaste trap geplaatst. Conform eisen van de gemeente zijn de kozijnen uitgevoerd in hardhout en de bekleding aan de buitenzijde als een Eternit beplating.

Dakkapel zijkant woning

Project:

Het oprichten van een dakkapel aan de zijkant van de woning.

Specificatie:

Doordat het huidige dak een zeer flauwe dakhelling kent, heeft het plaatsen van een dakkapel aan de zijkant van de woning veel ruimtewinst aan de binnenzijde opgeleverd. De dakkapel van 9m lang is opgebouwd in de stijl en materialisering van het woonhuis: Houten kozijnen en houten rabbatdelen. Aan de binnenzijde zijn de diverse ruimtes aangepast op de nieuwe situatie, waardoor er een grotere slaapkamer, een werkkamer en inloopkast ontstond.

Dakkapel vanuit nok

Project:

Het oprichten van een dakkapel in de nok van de woning.

Specificatie:

Door een te geringe nokhoogte was het nodig de dakkapel direct vanuit de nok te bouwen. Na de benodigde toestemming vanuit de gemeente, is de dakkapel uitgevoerd met een licht hellend dak en zijwangen voorzien van glas. De dakkapel is op zowel het voordakvlak als ook het achterdakvlak aangebracht. De kozijnen en boeidelen zijn uitgevoerd in hardhout.