Verbouwing zolderverdieping

Project:

Het opnieuw indelen van de zolderverdieping tot slaapkamer, badkamer en inloopkast.

Specificaties:

De zolderverdieping werd (zoals bij veel nieuwbouw-woningen) casco opgeleverd, dat wil zeggen: Zonder binnenwanden en overige wand- en vloer afwerkingen. Er is een verlaagd plafond aangebracht en er zijn binnenwanden geplaatst. Op deze manier is de trap weggewerkt achter een wand en ontstaat er een ruime slaapkamer en dito badkamer en inloopkast. Door gebruikt te maken van in de wand schuivende deuren, gaat er geen ruimte verloren voor het openen en sluiten van deuren.

Herinrichting zolder

Project:

Het herinrichten van de zolderruimte.

Specificaties:

De vanuit de nieuwbouw bestaande open tweede verdieping had weliswaar veel ruimte maar was nog niet ingedeeld. Door het oprichten van binnenwanden en deurkozijnen is de ruimte zo ingericht dat er twee slaapkamers ontstaan. Belichting en beluchting van de slaapkamer vindt via Velux dakvensters plaats. Omdat er genoeg hoogte was, is er een slaap- of bergvliering in de bestaande constructie aangebracht, wat een mooi en praktisch effect geeft.

Herinrichten verdieping

Project:

Het opnieuw inrichten van de eerste verdieping van de woning.

Specificaties:

In de loop van de tijd zijn de wensen van de invulling van ruimtes veranderd. Door muren te verplaatsen en ruimtes opnieuw in te richten ontstaan er binnen dezelfde buiten contouren vernieuwde ruimtes met nieuwe mogelijkheden. Aan de achterzijde is er een gedeelte aangebouwd op de tweede verdieping waardoor er een grotere slaapkamer en badkamer kon worden gerealiseerd. Tevens zijn er inbouwkasten gemaakt. De detaillering van de binnen- en buitenkozijnen sluit naadloos aan bij de stijl van deze karakteristieke woning.

Herinrichting woning

Project:

Het compleet opnieuw inrichten van alle ruimtes van de woning, inclusief aanbouw en dakpanvervanging. .

Specificaties:

De bestaande woning was er één van 13 in een dozijn. Met behulp van een architect is de woning compleet gerenoveerd: Aan de buitenzijde zijn kozijnen verplaats voor een symmetrisch geheel, is het dak geïsoleerd en zijn de dakpannen vervangen, zijn dakkapellen geplaatst en is er een aanbouw toegevoegd aan de zijkant van de woning. Doordat de bestaande gevels van de woning wit zijn gekeimd steken de zwarte delen van de aanbouw mooi af. Aan de binnenzijde zijn wanden verplaatst, vloeren en plafonds vervangen en zijn de installaties compleet nieuw aangelegd.

Herinrichting begane grond

Project:

Het opnieuw inrichten van de ruimtes op de begane grond.

Specificaties:

De berging achter de woning was vrijstaand, de bestaande entree aan de kleine kant alsook de keuken. Door een aanbouw aan de achterzijde te maken is de bestaande berging verbonden met de woning. Door de aanbouw ook aan de zijkant te maken is de keuken én de entree vergroot, wat uiteindelijk leidt tot meer leefruimte op de begane grond. Tevens zijn er in de gemaakte openingen tussen de bestaande en de nieuwbouw facetpanelen aangebraht wat past bij de sfeer in de woning.