Houtrot vervanging / reparatie

Project:

Het herstellen van verrotte houten delen met een twee componenten epoxy en het vervangen van verrotte ramen en deuren.

Specificatie:

In het meerjaren onderhoud van de woningbouwvereniging stond het schilderen van de woningen gepland. Voordat de schilder aan de gang kon gaan, zijn alle houten delen geinspecteerd. Daar waar noodzakelijk zijn ramen en deuren vervangen, zijn rabbatdelen vervangen en zijn verrotte delen in het kozijn opgevuld met een twee componenten epoxy. Hierna zijn de woningen door de schilder voorzien van nieuwe verflagen.

Vervangen kozijnen (kunststof)

Project:

Het vervangen van houten kozijn voor kunststof kozijnen.

Specificatie:

De bestaande houten kozijnen voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd en waren aan vervanging toe. De opdrachtgever heeft gekozen voor kunststof kozijnen, waarbij door middel van een houtnerf structuur de uitstraling zo dicht mogelijk bij houten kozijnen blijft. Ramen zijn naar binnen draaiend en kiepend en het toegepaste glas is hoog rendements HR++ isolatieglas. Fraai detail zijn de glas in lood ramen, geheel gemaakt volgens de wens van de opdrachtgever.

Vervangen kozijnen (hout)

Project:

Het vervangen van houten kozijnen voor nieuwe hardhouten kozijnen.

Specificaties:

De bestaande houten kozijnen van de school verkeerden in een slechte conditie waardoor vervanging noodzakelijk was. Via een aanbestedingstraject van een architect hebben wij de bestaande kozijnen vervangen voor nieuwe hardhouten kozijnen, inclusief ramen, deuren en isolatieglas. Tevens zijn er ventilatieroosters toegepast voor beluchting van de lokalen.

Inbraakwering

Project:

Het aanbrengen van diverse inbraakwerende voorzieningen.

Specificaties:

Inbraken komen (helaas) regelmatig voor. Niet zelden is dit omdat bestaand hang- en sluitwerk niet meer voldoet aan de normen van deze tijd, wat inbrekers de mogelijkheid geeft op een eenvoudige wijze de woning te betreden. Door het aanbrengen van meerpuntssluitingen, anti-kerntrek beslag, raamboompjes voorzien van slotjes en combi-uitzetters voorzien van slotje wordt het inbrekers minder makkelijk gemaakt de woning te betreden.

Vervanging ramen en deuren

Project:

Het vervangen van bestaande ramen en deuren

Specificaties:

In de bestaande situatie was enkelglas toegepast in een smal raamkader. Conform de wens van de opdrachgever zijn bestaande deuren en raamkader verwijderd, nieuwe raamkaders en deuren aangebracht en is er isolatieglas geplaatst. Hiermee is de isolatiewaarde van de pui aanzienlijk toegenomen. Met het aanbrengen van nieuwe ramen en deuren is rekening gehouden met de bestaande profilering en detaillering van het kozijn, waardoor de karakteristieke uitstraling van de woning behouden blijft.