Restauratie stadswoning

Project:

Het renoveren van een stadwoning met klassieke details.

Specificaties:

De stadswoning was eerst als bedrijfspand in gebruik. Hierdoor was het logisch om de woonkamer boven te situeren en de keuken beneden. Door middel van een kleine lift kunnen goederen vanaf de begane grond naar de eerste verdieping worden gebracht. De gehele woning is verbouwd met behoud van het authentieke karakter van de woning.

Restauratie monumentale boerderij

Project:

Het renoveren en opnieuw inrichten van een monumentale woonboerderij

Specificaties:

De uit de 17e eeuw afkomstige boerderij staat op de monumenten lijst. Door achterstallig onderhoud moest er veel aan gebeuren om de boerderij weer up to date te maken. Alle gevelkozijnen zijn vervangen en aan de binnenzijde is er op de eerste verdieping een compleet nieuwe indeling ontstaan. Door het in het zicht houden van de bestaande dakspant balken komt het authentieke karakter van de boerderij goed tot zijn recht.

Restauratie woonboerderij

Project:

Het renoveren van een karakteristieke woonboerderij.

Specificaties:

De bestaande boeren schuren waren niet meer als zodanig in gebruik en moesten daarom worden herbestemd. Door het isoleren van het dak en het plaatsen van dakpannen  kon in ieder geval een waterdichte schuur worden gecreëerd. Daarnaast zijn diverse kozijnen vervangen in stijl van de bestaande boerderij.

Restauratie woonboerderij

Project:

Het restaureren van een monumentale woonboerderij.

Specificaties:

De uit de 19e eeuw afkomstig momumentale boerderij had de laatste jaren als studentenhuisvesting dienst gedaan. Er zijn een aantal maanden overheen gegaan om er weer één woonhuis van te maken en de oude details weer terug te brengen in de oorsprokelijke staat. Zo is de oude kaaskelder in ere hersteld, is er funderingsverbetering toegepast en zijn de buitengevels voorzien van geisoleerde voorzetwanden. Het dak is compleet vervangen en hoogwaardig geisoleerd, waarna de bestaande pannen terug geplaatst zijn. De binnenindeling is gewijzigd en aangepast aan de huidige wensen. Vanwege het monumentale pand zijn diverse oude details bewaard gebleven. Daarnaast is er ook in het pand geprobeerd om in de stijl van de boerderij de verbouwing uit te voeren.